• Kjell Bexell, Coop Extra, grillar gärna laxbitar till picknicken. Foto: Lena Dahlberg

"Kjells picknickplock"

Att äta utomhus är för många en av sommarens höjdpunkter; på altanen, i syrenbersån eller högt uppe i träkojan. Den som vill fixar värsta lyxmackan, blandar sallad eller packar kylväskan med råvaror och grillar köttet på grillen intill picknickfilten. En genväg är att prata med Simon, Maria eller Kjell – de packar gärna korgen åt dig och ger tips på mumsiga tillbehör.

Kjell Bexell grillar helst hemma på altanen, men har många idéer när det gäller mat och plock lämpliga att fylla picknickkorgen med.

– Ett fat med ostfyllda chili, Serranoskinka, ölkorv och olika sorters salami. Och ett med våra egna produkter: råkostsallad, potatissallad, egengrillad fläskfilé, brie, jordgubbar och melonmix. Till det ett gott bröd och en kall öl.

– Ska det grillas kött så marinera inte, torrkrydda istället och pensla sedan med glaze mot slutet av grillningstiden.