• Vinnarrätten: fisksoppa.

Fisksoppa med smak av kokos

Fiskbuljong

1 schalottenlök

1 vitlöksklyfta

1 citrongräs, strimlad

ingefära, 1-2 cm, hackad

1 msk tomat pure

1-2 msk röd currypasta

2 Knorr fiskbuljongtärning

3 dl vatten

2 dl vitt matlagningsvin

2½ dl Milda mat & visp 26 %

2½ dl kokosmjölk

1 schalottenlök, strimlad

1 morot, strimlad

ev vatten

250 g lax

250 g vit fisk som torsk/gös

½ zucchini

½ fänkål, strimlad

flytande margarin

matlagningsyoghurt

Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Fräs dem i flytande margarin med ingefära och citrongräs i en minut. Rör i tomatpuré och curry pasta.

Slå över matlagningsvin och vatten, tillsätt fiskbuljongtärning, låt koka i 5–10 minuter. Sila av i en ny rymlig gryta.

Slå över Milda mat & visp och kokosmjölken, tillsätt morot och schalottenlök och låt sjuda i cirka 10 minuter. Späd eventuellt med vatten.

Skär fisken i mindre bitar, tärna zucchinin grovt och strimla fänkål och tillsätt dem till grytan. Låt sjuda 3–5 min.

Vid servering toppa gärna med lite matlagningsyoghurt.