• Ica-personal och vinnande kunder hjälptes åt att laga en trerätters middag i tre olika lag. Linnea Palmér, Lena Aftelöv, Ann Andersson, Christer Karlsson och Felicia Asplid var några av dem som jobbade med efterrätten. Foto: Lena Dahlberg
  • Kristina Pettersson, Johanna Backstad och Eddie Jansson deltog i gänget med den vinnande fisksoppan.

Gourmetmiddag vinsten i tävling

”Kul att vinna – men lite läskigt”

Först lite avvaktande, nyfiket och tyst. Sedan full rulle bland grytor och kastruller. Tips och goda råd blandades med många skratt när Ica Kvantum lät matintresserade kunder laga mat på Karaktärhotellets restaurang.

I en tävling hos Ica Kvantum vann 15 personer en trerätters gourmetafton. Men deltagarna såg något förvånade ut när de kom till restaurangen. De skulle nämligen laga middagen själva...

God hjälp fick de dock av köksmästare Stefan Johansson.

– Det är väldigt roligt att få laga mat i ett riktigt restaurangkök, tycker Heléne Fridell.

– När jag fick veta att jag vunnit kändes det först lite läskigt, men nu är det bara kul! Jag tittar på alla matlagningsprogram som finns på tv – nu känns det som att vara med själv!

Förrätten godast

Camilla Sernström och Per Lindqvist, Ica Kvantum, arrangerade tävlingen och matlagningskvällen tillsammans med Ulf Björkquist, Unilever, Stefan Johansson, Karaktärshotellets restaurang och vinimportören Philipsson & Söderberg.

Deltagarna fick också delta i vinprovning, som hölls av sommelier Eva Nina Hammarskjöld.

Kvällen avslutades med en gemensam trerätters middag och en bedömning av de olika lagens prestationer i köket. Vann gjorde förrätten, tvåa kom varmrätten och sist (men god ändå) blev efterrätten.