• Hallon- och blåbärscheesecake

Hallon & blåbärs-cheesecake

Botten

175 g müsli

50 g Milda mat & bak margarin

Fyllnig

300 g Creme Bonjour naturelle

60 g florsocker

100 g blåbär

½ dl hallonsylt

1 tsk finrivet limeskal

1 dl naturell yoghurt

4 gelatinblad

4 äggvitor

2 dl Milda mat & visp 26%

Gelé

3½ dl blåbärssoppa

5 gelatinblad

Garnering: blåbärmynta

Botten: smält margarinet i en kastrull, mixa gärna müslin lite lätt i en matberedare och slå över det smälta margarinet. Fördela blandningen i en springform (26 cm) och ställ kallt.

Fyllningen: vispa samman färskost och florsocker med hjälp av en elvisp, mosa blåbär med hallonsylten och rör ner i ostmassa. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa äggvitorna till ett hård skum och vänd ner i ostmassan. Värm försiktigt yoghurten och rör ner gelatinbladen tills de har smält, rör ner i ostmassan.Vispa grädden till fluffig konsistens, vänd ner i ostmassan. Häll fyllningen i formen och täck med plastfolie. Låt stelna i kylen minst 4 timmar. Lägg gelatinbladen i kallt vatten (för gelén). Värm upp blåbärssoppa och rör ner gelatinbladen, låt svalna något innan den slås över på den stelnande cheesecaken. Skär ut i snibbar, garnera med blåbär och mynta, servera.