• Simon Johansson förklarar att hans julbord ska vara klassiskt och enkelt, fast med bra råvaror hela vägen. Foto: Morgan Karlsson

Krögare presenterar sitt eget julbord

Den nyöppnade restaurangen Smak i Vimmerby har haft en spännande start. Från planerna att ha tre anställda så har verksamheten nu sju anställda och fullbokade sittningar flera helger framöver. Allt detta på sju månader.

På det nyöppnade Smak, finner vi Simon Johansson, som äger och driver verksamheten. Vår tidning vill veta vad den framgångsrike krögaren själv har på sitt julbord.

– Jag vill ha det klassiskt och enkelt, fast med bra råvaror hela vägen, svarar Johansson.

– Faktiskt så brukar familjen besöka varandra denna högtidsdag. Jag lägger fokus på att ordna en mycket smakrik frukost.

– En frukost som väl mest liknar ett julbord med Janssons frestelse, köttbullar, prinskorv, ägghalvor och gröt. Allt i spännande smaker.

Räcker för mig

Frukosten får dessutom ta sin tid tycker Simon.

– Vi njuter verkligen av en riktig långfrukost, innan vi fortsätter till min syster där middagen intags under den fortsatta firningen av julaftonen.

– Detta är kanske den enda gången på året som jag lagar mat hemma. För min del räcker det med julmat denna dag, sedan tycker jag att det är överstökat.