Nyårsmeny varmrätt - Ankbröst med chevrécreme

4 personer
2 ankbröst
2 stora sötpotatisar
4 msk smör
timjan, salt och peppar
ett paket filodeg
Chevré-creme
75 g chevré
1,5 dl grädde
salt och peppar

Skala chevréosten och mosa sönder den. Mixa sedan grädden med osten. Smaka av med salt och svart peppar.
Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar. Koka tills de är mjuka. När potatisen är klar mosar du den och rör i 4 msk smör, smaka sedan av med timjan, salt och peppar.
Innan gästerna anländer börjar du med potatisrullarna, genom att lägga på en klick ”potatismos” på ett ark filodeg för varje portion. Rulla sedan ihop filodegen och lägg rullarna på en plåt direkt med lite papper över, eftersom rullarna blir ganska fuktiga.
Stek ankan i en torr panna med fettet neråt i cirka två och en halv minut, salta och peppra. Vänd sedan på ankan och stek i ytterligare två och en halv minut. Sätt in ankan i 135 grader, har du en termometer är ankan perfekt vid en innertemperatur av 57 grader, det tar cirka 15 minuter.  Låt ankan vila i folie.
Höj sedan ugnen till 175 grader, pensla rullarna med ägg och ställ in i ugnen 10-15 minuter.
Lägg upp varmrätten snyggt på en tallrik och servera, tips till garnering är balsamico och ugnsrostad tomat.