Parmesangratinerad hummer

4 portioner

2 kokta humrar

smör

1/2 msk mjöl

1/2 msk smör

2 dl grädde

1 äggula

1 dl riven parmesan

salt och peppar

riven ost till gratinering

Gör så här:

1. Dela varje hummer på längden och ta ur allt kött, även klorna. Spara skalhalvorna.

2. Skär hummerköttet i bitar.

3. Fräs mjöl och smör i en kastrull och tillsätt grädde under kraftig vispning. Vispa ihop äggulan med lite grädde och tillsätt det i grädden, det får inte koka. Salta och peppra.

4. Vispa ner osten, smaka av, såsen ska vara ganska tjock.

5. Blanda såsen med hummerköttet och fyll skalen. Strö på riven ost och gratinera tills ytan fått gyllenbrun färg. Garnera och servera genast.

Dryckesförslag: vitt vin Chardonnay 446, från Kalifornien, 139 kr.