• Clara Johansson från Björnsholm utanför Gamleby är ny butiksägare för Miltons Guld och ny medlem i Vimmerby Handel. "Jag har haft en bra första tid som butiksägare" säger Clara. Foto: Jenn Hultberg

"Hur ofta får man en sådan här chans i livet?"

Vimmerby Handel har fått en ny medlem i Clara Johansson och hennes butik Miltons Guld. För Vimmerby Shopping berättar hon om det stora steget att gå från anställd till att driva eget – dessutom i en ny stad.

Hon arbetade på en auktionsbyrå i Västervik när den forna ägaren av Miltons Guld en dag ringde upp och frågade om hon inte ville ta över butiken.

– Jag hade sökt jobb som guldsmed där en gång för många år sedan men när hon ringde upp mig hade jag inte haft några planer på attköpa en butik, berättar Clara Johansson.

– Men i grund och botten ville jag ju jobba med det här och dra igång något eget. Så då tänkte jag "hur ofta får man en sådan här chans i livet?". Jag bor i Björnsholm så det var relativt nära, det här var en etablerad och välkänd butik och det fanns en egen guldsmedsverkstad.

Den första december öppnade Clara Johansson och i dag jobbar hon själv i butiken både med försäljningen och som guldsmed.

– Jag gör ju allt själv, såsom lagningsarbeten och storleksändringar på ringar exempelvis. Så ibland kan jag behöva stänga butiken kortare stunder om jag kanske måste hämta ut en beställning, men jag hoppas kunderna har förståelse för det och jag brukar sätta en lapp på dörren eller uppdatera via sociala medier.