• Anna Svensson.
  • Favoritsaken är en kudde - nödvändig att hålla om när Anna ska sova.

Annas kudde är guld värd

Att få Anna Svensson att välja favoritsak var inte det lättaste. Det pendlade mellan mobilen, energidrycken – eller extrakudden i sängen. – Men kudden är viktigast. Har jag inte den när jag ska sova blir det inte bra helt enkelt.

När Anna Svensson ska jobba är det till Sibylla hon styr stegen. Många känner säkert igen henne i den välbekanta kepsen och de röda flätorna. Själv säger Anna att hon vet kanske inte vad kunderna heter, men hon har stenkoll på vilka matvanor vi Vimmerbybor har.

– Lägg på en schnitzel, kan jag säga till en sommarjobbare. Trots att vi inte har någon beställning. När sedan kunden kommer fram och beställer just en schnitzel brukar kollegan förvånat säga ”hur visste du det?”, skrattar Anna.

Extra kramkudde

Berätta lite mer om ditt kuddbehov?

– Jag har två kuddar och en ”extrakudde”. Den började jag med när jag var gravid, då var det skönt att ha lite stöd för magen.

– Nu kan jag inte vara utan en extra kudde att hålla om.

Ansvaret har växt

Det är 18 år sedan Anna Svensson började på Sibylla. Ett jobb hon trodde skulle bli tillfälligt.

– Jag sökte sommarjobb där 1997, men när de hörde av sig hade jag redan fått ett annat. Så jag började där på hösten istället och fick ganska snabbt fast anställning.

Sibylla i Vimmerby och Oskarshamn drivs som franchising av Roger Löfqvist. Eftersom han bor i Oskarshamn passade det bra att Anna Svensson övertog en del av ansvaret i Vimmerby.

– Ansvaret har växt efterhand. Det började med att jag beställde varor, nu gör jag scheman och anställer sommarpersonal, utöver det ”vanliga” jobbet med att serva kunderna.

Glädjespridare

För ganska exakt tre år sedan flyttade Sibylla tvärs över gatan till betydligt större lokaler. I personalen finns fem deltidsanställda, samt fem timanställda.

– Det blev ett riktigt lyft. Sommaren är vår stora säsong, det kommer många kunder tack vare Astrid Lindgrens Värld.

– Jag tycker fortfarande att jobbet är väldigt kul och är mån om att kunderna ska vara glada när de går härifrån.