• Sara Brushane, Life, Årets butiksanställd 2014. Foto: Lena Dahlberg

Årets butiksanställd 2014

Lite lurad blev hon allt, Sara Brushane, när hon skulle få priset som Årets butiksanställd 2014 under Vimmerbygalan i oktober 2015. – Min chef och kollega visste om det, men inte jag. Det kändes roligt att bli uppmärksammad för ett arbete jag trivs väldigt bra med.

Sara Brushane tog studentexamen från estet/bild i Hultsfred 2011 och har sedan dess arbetat inom handel och café.

Viktigt med engagemang

– Jag har varit på Life sedan april 2014. Som nyanställd får man alltid gå en introduktionsutbildning samt en utbildning till hälsocoach inom Life. Sedan gäller det att hålla sig uppdaterad hela tiden.

Priset som Årets butiksanställd fick Sara Brushane för att hon är engagerad och lyhörd för nya utmaningar.

– Ja, jag försöker alltid hänga på när det är evenemang inom handeln, eller så ser jag till att vi drar igång något själva. I september till exempel var det vi som höll i trådarna till ”Hälsa för alla”, något vi började med i liten skala redan förra året.

– Många andra hängde på och ville vara med. Det var verkligen jättekul!

Hon säger att hon trivs väldigt bra på Life och att kontakten med kunderna ofta blir personlig.

– Det här är ett jobb som passar mig bra. Att vara social och kunna hjälpa till. Sedan tycker jag det är viktigt att engagera sig inom handeln och att försöka komma med nya idéer.

Fotnot: Vi ber om ursäkt för sen publicering av artiklarna om Årets butik och Årets butiksanställd.