• i kläder från Hemma hos Emma. Khakifärgade byxor med markerade knappar framtill, snedskuren topp, mönstrad scarf samt skinnjacka (fuskpäls). Till det en svart användbar väska från märket ”Day”. ”Det bästa tipset jag fått i dag när det gäller hur jag ska klä mig var när Hemma hos Emma sa att jag har smala ben och skulle ha tighta byxor. Det hade jag aldrig trott att jag skulle passa i” säger Jessica.
  • Glansig, ljusrosa bomber blir en bra kontrast mot de lite tuffare svarta byxorna och Dr Martenskängorna. Som bas en mönstrad svart topp. Kläder från Downstairs Footwear/Vero Moda.
  • För att få bort det gråa lägger Nette Eriksson först en grundfärg och därefter den rätta färgen. Till Jessicas hår har hon valt en varmbrun nyans i botten och lite ljusare toppar.
  • Nette Eriksson på Intermezzo färgar Jessicas hår bit för bit. Hon har fått helt fria händer av Jessica. Håret färgas i olika nyanser och tekniken kallas på frisörspråk för ”sombre”.
  • Jessica hade en lång utväxt med grått hår och mörka, hemmafärgade toppar. ”Att färga på hemmafärgat hår är alltid en utmaning, man vet aldrig riktigt hur det kommer att bli”.
  • FÖRE: Jessica Johansson klär sig helst i mjuka, löst sittande byxor. Håret brukar hon färga själv hemma ibland och hon klipper sig max två gånger per år. ”Jag har fyra barn plus bonusbarn, jag kommer inte direkt på första prioritet”.
  • Aina Wiger lägger en ögonskugga av färgen champagne på Jessicas ögonlock. ”Det är lite, lite skimmer i den och det ska man inte vara rädd för. Det gör att den blir lättare att lägga på ögat, samtidigt som den inte blir för glittrig”.
  • Modern och poppig med svarta ”herrskor” från Downstairs Footwear.
  • Aina Wiger på Hudvårdskompaniet vill markera Jessicas ögon lite extra och det gör hon med några lösögonfransar som enkelt limmas på. ”Såna här borde alla ha hemma när man vill känna sig lite extra fin en kväll”.
  • Handväska från Downstairs.

Fyrabarnsmamman Jessica fick en ny stil

Hon har fyra barn, plus bonusbarn. 41-åriga Jessica Johansson från Vimmerby har alltså inte direkt sig själv som första prio när det gäller att lägga pengar på kläder och frisörbesök. Därför sökte hon till Vimmerby Shoppings efterlysning om modeller till höstens "gör-om-mig" där hon har fått nytt hår, make up och stylingtips samt stått modell för modereportaget.

Mjuka, sköna och ofta löst sittande byxor har det blivit de senaste åren. När Jessica Johansson fick höra från butikerna att hon visst kan ha tighta byxor, var det nästan lite av en chock.

– Jag har aldrig trott att jag skulle passa i det.

Jessica säger att håret oftast hänger i en tofs eller fläta.

– När man jobbar inom industrin som jag gör så blir det inte att man sminkar sig eller klär upp sig på jobbet. och håret måste man få undan från ansiktet, då blir det lätt att man bara gör en fläta.

– Sen har jag haft samma frisyr i princip i 20 år. Det blir att man bara säger "ta av det slitna" när man väl ska klippa sig.

Om att ställa upp i Vimmerby Shoppings "gör-om-mig" säger Jessica Johansson så här:

– Dagen som jag har sett fram emot med skräckblandad förtjusning är här. Men det ska bli kul och spännande.

Fakta Jessica Johansson

Ålder: 41

Bor: Vimmerby

Familj: Sambo och fyra barn mellan två och nio år, bonusbarn

Gör: Jobbar inom industri i Vimmerby

Övrigt: "Jag har inte berättat för min sambo att jag ska vara med i gör-om-mig. Det står bara "överraskning" i almanackan.

Och vad sa han då...?

"Han blev chockad först, sen sa han "Vad fint det blev, jättesnyggt". Mina två äldsta barn tyckte att mamma var söt.