• Erik Nilsson går långa rundor med Eddie. Det är ett sätt att komma upp i lämplig mängd vardagsmotion. Foto: Lena Dahlberg
  • Med hjälp av ett aktivitetsarmband och en app i mobilen får du full koll på hur mycket du rört dig under ett dygn.

Julklappen som gör nytta

Erik har koll på vardagsmotionen

Årets julklapp brukar ofta passera snabbt förbi, stuvas längst in i garderoben och glömmas bort. Eller? Aktivitetsarmbandet utsågs till Årets julklapp 2014. Vimmerby Shopping letade upp en av alla som fick ett armband i paketet.

Det finns de som tar på sig ett aktivitetsarmband, inser hur lite de rör på sig och genast förpassar det till byrålådan. Svart på vitt kan minst sagt utlösa en ångestattack, men inte för Erik Nilsson.

– Det är ett bra sätt för mig att se hur mycket jag rör på mig, eller hur lite. Då går jag kanske en extra runda med hunden på kvällen.

Som en coach

En smart mobil är ett måste för den som vill kunna använda ett armband. Med hjälp av en app får man full koll.

– I mobilen kan jag se ett cirkeldiagram över dygnets timmar. Jag ser graden av aktivitet, när jag rört mig fort och när jag rört mig sakta eller suttit stilla. Eftersom jag sitter vid en dator hela dagarna får jag larm när jag ska resa mig och gå en sväng.

– Jag kan också se om jag sovit oroligt eller lugnt.

Det finns tre olika nivåer att välja på, beroende på ambitionsnivå. Armbandet fungerar också som klocka, stegräknare och kaloriräknare.

– Jag tycker jag blivit mer medveten, armbandet blir lite som en coach. För mig är det ett sätt att öka vardagsmotionen.

Erik Nilsson

Bor: hus i Södra Vi

Familj: sambo med Lina Sällberg, sonen Ebbe, 1,5 månad

Husdjur: eurasiern Eddie

Gör: webbprogrammerare på WebbPartner

Intressen: allmänt sportintresse och datorer