• Missa inte doften av magnolia. Foto: Lena Dahlberg

Lyft blicken - det är (vår) försommar!

Jag har fullkomligt missat våren i år. Eller rättare sagt den tid som är mellan blåsippor och körsbärsblom. Det där underbart blåa havet med sippor i VOK-skogen – det missar jag aldrig.

Men sedan då?

Jo det är vädrets fel. Jag har liksom deppat lite över kylan, kurat, dragit jackan tätare om mig och tittat ner i backen. Stretat på. Tänkt att Lule-borna, om de klarar av att bo där uppe, då ska väl jag.

Tills för en och en halv vecka sedan. Den där varma lördagen då det var bal – då såg jag helt plötsligt skirt gröna björkar, skyar av körsbärsblom och 35 färggranna tulpaner hemma i min egen gräsmatta. Jag som trodde att det bara kom blad i år. Att de gett upp.

Nu deppar jag istället över att jag missat den finaste tiden på året... Att jag aldrig lyfte blicken.

Nu gäller det istället att ta väl vara på sommaren. I detta nummer får du härlig altaninspiration, bra tips på presenter för avslutningar av olika slag – och så flera sidor av sommarens sko- och klädmode förstås.

Men det blir mer än så. Grillkungen i stan koras - vem kan motstå hans ostfyllda och baconlindade jalapeños? Långgrillade revben med "egen" rub går inte av för hackor det heller. Bakfickans personal slår ett slag för smoothies, Morgan berättar om sin fartiga hobby och så firar Hans-Lennart och Kajsa 80 år. Nja så gamla är de såklart inte, men väl den anrika butiken som Helge Swahn öppnade 1937.

För alla oss som hellre ligger i hängmattan med en tegelsten, eller hörbar läsning i öronsnäckan, blir det en trave boktips.

Njut av sommaren – och titta upp mellan läsning, miniracing och shoppande. Du vill väl inte att löven ska vara gula och att fåglarna är på väg söderut nästa gång du lyfter blicken?