Nu är det jag och morötterna mot monstret

Nu är våren på gång och med den kommer odlingslusten.

Jag har alltid velat ha gröna fingrar, ha trädgården full av fina primörer och prunkade rabatter i alla tänkbara och otänkbara färger.

När jag bodde i lägenhet skaffade jag en odlingslott ihop med en kompis. Vi hade stora planer när vi fick vår plätt, ett hörn skulle vi så gräsmatta på och ställa i ordning en grillplats. Vi skulle odla grönsaker så att det räckte sommaren lång.

I verkligheten var det inte lika roligt att avbryta en kväll på en uteservering för att cykla till kolonilotten och vattna. Vår lott låg längst in i koloniföreningen, och promenaden förbi de andras välskötta, grönskande land blev mer och mer pinsam. Snälla farbröder lånade ut sina redskap och vattenslangar och smygrensade lite i våra land då och då, men vad hjälpte det. Efter ett år gav vi upp och lämnade över plätten till någon som hade vett att ta hand om den.

När jag köpte hus var det dags igen att ta tag i mitt väldigt vilande trädgårdsintresse.

Den tidigare ägaren hade varit trädgårdsintresserad och det fanns ett grönsaksland som bara låg och väntade. Vi gödslade, la på jord, sådde och väntade ... Något grönt tittade upp efter ett tag. En vecka senare hade det gröna tagit över hela landet. Och en del av gräsmattan. Vi hade skapat ett monster med vår gödning. Det blev inte många morötter det året.

I det här numret av Vimmerby Shopping kan ni bland annat läsa om hur man ska lyckas få med frösådden och hur man får en trädgård som blommar året om. Och nu känner jag mig inspirerad och redo att ge mig upp i sadeln igen. I år ska jag och morötterna vinna mot monsterogräset!