• Carina Sandberg gillar att blanda olika konsistenser. Här hallonsorbet och mjukglass. Foto: Lena Dahlberg
  • Rebecka Sandberg tycker att kiwi gör sig bra helt själv i en våffla.
  • Hanna Widerbergs favoritkulglass är bubbelgum, gärna med ett kex och chokladsås.

Sommartid = glassfrossa

Vilken ”glasstyp” är du? Glass i stora lass året runt – eller enbart på menyn under den varma årstiden? Carina, Rebecka och Hanna älskar glass, och delar med sig av sina favoriter från Mitt Hems glassbar.

Rebecka Sandberg, 19

Vilken ”typ” är du?

– Jag älskar glass och skulle gärna äta varje dag, men gör inte det. Det är ju i alla fall under sommaren som glassen är som godast!

Favoriter?

– Oftast blir det mjukglass med jordgubbs- eller tuttifruttiströssel. Äter jag kulglass väljer jag gärna kiwi, den har en frisk smak och är god att äta som den är. Ska jag kombinera väljer jag jordgubb och choklad.

Carina Sandberg, 48

Vilken ”typ” är du?

– Jag äter då och då året runt, men mest under sommaren. Jag älskar glass, det var därför jag tog in det i cafésortimentet.

Favoriter?

– Det blir oftast kulglass. Jag gillar att blanda och har tidigare gjort en specialare med vaniljglass, mjukglass, vit chokladtopping och nötkross. Nu är det mixen hallonsorbet och mjukglass som är favoriten.

Hanna Widerberg, 7

Vilken ”typ” är du?

– Jag äter gärna glass året runt, men på vintern blir det mest till efterrätt. Eller när jag är varm inne. Det blir förstås mer glass på sommaren.

Favoriter?

– Mjukglass är godast, helst i bägare med chokladsås som stelnar. Ska jag välja kulglass tar jag helst kiwi – eller bubbelgum. Den är små marshmallowsbitar i – jättegott!